Home » Najbolji gitarista na svijetu Igor Paspalj udružio snage sa Žanilom Tatajem, Dejanom Đurkovićem i Lanom Škrgatić na pjesmi “Life Inflicts”

Najbolji gitarista na svijetu Igor Paspalj udružio snage sa Žanilom Tatajem, Dejanom Đurkovićem i Lanom Škrgatić na pjesmi “Life Inflicts”

Odlični rock muzičari sa prostora bivše Jugoslavije udružili su snage na novoj pjesmi “Life Inflicts” koja će biti snimljena na engleskom jeziku i za američko tržište.

Na ovoj pjesmi sarađuju odlični Igor Paspalj iz Prijedora, dobitnik priznanja Gitarista godine po izboru najprestižnijeg svjetskog magazina posvećenog gitari Guitar World i Guitar Player, Dejan Đurković, lider benda „Srčani udar“, Lana Škrgatić iz benda C.U. R. E., te Žanil Tataj Žak, muzičar i producent koji je bio i pjevač “Divljih jagoda”.

Paspalj: Gitarista godine po izboru magazina Guitar World i Guitar Player

– Sudbina nas je spojila na pjesmi “Life Inflicts”. Do saradnje je došlo preko zajedničkih prijatelja. Pjesma je poput sjajnih rockerskih 80-tih godina i siguran sam u njen uspjeh, ne samo na američkom tržištu, nego i u Evropi. Snimio sam svoje dionice i poslao Dejanu. Naša saradnja je dokaz da muzika spaja širom svijeta. Naš region uvijek je imao vrhunske muzičare i pjevače, a kvalitet dokazuju na svim stranama svijeta. Kada je u pitanju bend “Srčani udar” i njihov lider Dejan Đurković još se nismo lično upoznali, ali kao da se znamo godinama. Njihova zajednička pjesma sa Alenom Islamovićem “Trideset kvadrata” za mene je jedna od najboljih. Super bi bilo da nakon pjesme “Life Inflicts” imamo i zajedničke nastupe. Naravno, ako se u svijetu smiri situacija sa koronavirusom i počnu se održavati koncerti – kaže Igor Paspalj.

Dejan Đurković, lider “Srčanog udara”, idejni je tvorac ovog muzičkog projekta, te autor teksta i muzike za “Life Inflicts”. Ostali muzičari uključeni u njeno nastajanje su svojim odsviranim dionicama, aranžmanima upotpunili finalni ambijent pjesme kao ko-aranžeri. Pjesma je miksana u Đurkovićevom studiju “Dynamic Productions” u Kanadi, a snimana u 4 različita tonska studija. Premijera spota i pjesme planirana je za kraj februara 2021. godine.

Đurković: Idejni tvorac projekta, te autor teksta i muzike za “Life Inflicts” (Foto: Boris Sakić)

– Ovo je projekat nevezan za “Srčani udar”, gdje se sastalo nekoliko fenomenalnih muzičara u želji da pokušaju da naprave nešto van svojih standardnih granica. Ovo je još uvijek projekat bez “brenda” ili nekog zvaničnog imena “benda”, a učesnici su isključivo dali fokus samoj pesmi. Pjesma govori o životu, buntu protiv bilo čega nametnutog, o ludilu ili stanju svijesti u koje je zapala planeta tokom posljednjih godinu dana, ali je i dalje veselog karaktera sa jakom porukom da sreća počinje od nas, bez obzira na spoljašnji uticaj okolnosti života. Sa Igorom Paspaljem sam počeo saradnju posredstvom Zorana Đurića, organizatora koncerata iz Banja Luke, koji nas je spojio. Igor je nedavno proglašen najboljim gitaristom na svijetu, a na ovoj numeri je odsvirao neki “divlji” solo, s obzirom da je pjesma planirana prvenstveno za američko tržište – kaže Đurković te dodaje da je, s obzirom da su svi učesnici projekta rasuti po svijetu, režija spota prepuštena svakom ponaosob da ispolji svoju viziju.