Home » Nakon bijega naoružanog pritvorenika: Dvojica stražara KPZ-a Sarajevo lišena slobode

Nakon bijega naoružanog pritvorenika: Dvojica stražara KPZ-a Sarajevo lišena slobode

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i dalje tragaju za Amelom Sejfovićem koji je jučer pobjegao iz Kaznenopopravnog zatvora u glavnom gradu BiH i pri tome pucao iz pištolja.    – Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su cijelu noć bili na terenu. Također su izvršeni pretresi pojedinih objekata i saslušan je jedan broj osoba.

Jedan dio naših pripadnika je i na području Zeničko-dobojskog kantona i tamo u saradnji sa nadležnim MUP-om vršimo određene provjere i istražne radnje, kazao je za Avaz.ba Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.

Kako nezvanično saznaje Avaz.ba dvojica zatvorskih čuvara su lišena slobode dok traju istražne radnje. Video snimci iz zatvora su izuzeti kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta. Sejfović je jučer iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti. U dijelu zatvora gdje se dešavo incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je, kako nezvanično saznajemo, uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati po zatvoru. Još uvijek se istražuje i odakle Sejfoviću pištolj u zatvoru, a kako nezvanično saznajemo, sinoć je izvršen pretres svih ćelija u KPZ-u Sarajevu.

Avaz.ba