Home » Nakon impresivne pobjede nad Islandom, Zmajevi već krenuli s pripremama za duel sa Slovačkom

Nakon impresivne pobjede nad Islandom, Zmajevi već krenuli s pripremama za duel sa Slovačkom

Odmora za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine nema, a već jutros Zmajevi su odradili prvi trening u sklopu priprema za Slovačku.

Island je pao u impresivnoj partiji Zmajeva u Zenici, a misli su već okrenute duelu sa Slovačkom.

Nogometna reprezentacija BiH trenirala je u Trening-centru NS BiH u Zenici i na taj način počele su pripreme za Slovačku. Nakon treninga medijima su se obratili pomoćni trener Elvir Rahimić i stoper Hrvoje Miličević.

“Bilo je dobro i pobijedili smo zasluženo. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu taktički. Nismo dali protivniku nikakve šanse od prve minute i organizaciji i rezultatski odigrali smo jednu od najboljih utakmica. Ne može se reći ni za jednog igrača jer su svi odigrali odlično, ali ti mlađi su iskoristili šansu. Vidi se da imaju veliki potencijal, da su talentovani i nadamo se da će doprinositi pobjedama BiH i u budućnosti”, rekao je Rahimić, a potom nastavio o Slovačkoj:

“Imamo još jednu tešku utakmicu pred sobom. Slovačka je iskusna reprezentacija i igra dugo zajedno. Čeka nas teška utakmica jer su nam oni konkurent za drugo mjesto, kao i Island. Odigrali su sinoć neriješeno protiv Luksemburga. Ako budemo dobri kao sinoć, možemo se radati dobrom rezultatu”, dodaje Rahimić.

Nekada proslavljeni reprezentativac BiH dodaje da je isključivi cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

“Svi smo zbog plasmana na Euro tu. Probat će svaki od nas da uradi sve kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo. Počeli smo ovom pobjedom praviti korak po korak i nadamo se svi plasmanu”, zaključio je.

Stoper Hrvoje Miličević odigrao je odlično sinoć i ono što je posebno interesantno, kod njega optimizma ne manjka. Poručuje da svi idu na tri boda u Bratislavi.

“Cijela ekipa je odigrala jako dobro. Poveli smo ranim golom Krunića, što nam je dalo vjetar u leđa. Možemo biti sretni s tri boda i idemo u Slovačku na nova tri boda”, rekao je Miličević.

Ono od čega oni oprezni bježe, Miličević naglašava. Pobjeda u Slovačkoj bila bi već sada veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

“Otvaranje nikad nije lagano. Vidite Slovake… Na jedan bod sigurno nisu računali, mislili su da će uzeti tri. Ne poznajem puno njihovu ekipu, ali zamo da im najbolji igrač Škriniar neće igrati. Imamo dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, posebno nakon kiksa Slovačke protiv Luksemburga. S tri boda tamo krupnim koracima bi zakoračili ka tom cilju, iako ima još osam kola”, dodao je stoper kiparske Larnace.