Home » Nakon što je uzeo pare iz javnog proračuna Visokog, Haris Džinović otišao na druženje sa ženom ratnog zločinca Arkana

Nakon što je uzeo pare iz javnog proračuna Visokog, Haris Džinović otišao na druženje sa ženom ratnog zločinca Arkana

Privatna je stvar s kim, kada i kako će se družiti nekada popularni pjevač Haris Džinović. To što je samo 11 dana nakon godišnjice genocida u Srebrenici pjevao u Visokom i za to naplatio ozbiljan novac, Džinović je četiri dana kasnije, kao što to prikazuju slike sa Instagrama, uživao u društvu Svetlane Cece Ražnjatović te bračnog para Joksimović. I to je njegova stvar, kao što je bila i njegova privatna stvar ratno dezerterstvo 1992.godine.

Međutim pitanje je ima li potrebe ovakve “moralne veličine” da plaćaju porezni obveznici kompletnog Visokog!? Apsolutno je neodgovorno iz javnog proračuna plaćati ovakve muzičare koji se druže i fotografišu sa suprogom ratnog zločinca protiv kojeg je Međunarodni sud u Hagu podigao optužnicu, a od čijih ideja nije odustala ni njegova udovica koja je čak javno u svojim istupima podržavala Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Licemjerno je i krajnje bezobrazno kriti se iza vjere, a pri tome praviti ovakve gafove i sve to koristiti u političke predizborne svrhe  plaćajući novcem svih nas prijatelje onih koji se javno druže i fotografišu sa mrziteljima Bosne i Hercegovine. Po staroj narodnoj “hljeba i igara” a sve kako bi lakše zaboravili najnovija poskupljenja vode u Visokom, u najavi je još jedan koncert i to još jednog ratnog dezertera koji se naglo raspjevao u svojstvu privatnog pjevača na dvoru nositelja izvršne vlasti. A kad je Visokom najviše trebalo da se pjeva i puška nosi izbor je bio dezerterstvo.

Poseban apsurd je da isti dolaze pjevati i zabavljati narodne mase u predizborne svrhe onih koji su istjerani iz stranke koju je osnovao čovjek koji ih je kao dezertere amnestirao kako bi se slobodno mogli vratiti u BiH, i kako vidimo vrlo uspješno uzimati pare iz javnog proračuna, od poreza onih čiji su sinovi ginuli pucajući na ideološke istomišljenike Arkana i Cece Ražnjatović.

Visoko.co.ba