Home » Nastavak akcije u Sky predmetu ‘Consigliere’ – Uhapšene dvije osobe u Sarajevu

Nastavak akcije u Sky predmetu ‘Consigliere’ – Uhapšene dvije osobe u Sarajevu

Policijski djelatnici MUP-a KS, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Sky tima Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva uhapsili su dvije osobe, kao i izvršoli pretrese prostorija jedne pravne osobe-poduzeća.

Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić rođen 1989. godine u Sarajevu, nekadašnji uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović rođen  1983. godine u Priboju,  a vrše se pretresi pravne osobe-poduzeća E.S. TECH d.o.o Sarajevo.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Osumnjičeni će nakon provedenih aktivnosti, biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u istrazi, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH .