Home » Nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić koji je pravosnažno osuđen za bludne radnje, dao otkaz u Osnovnoj školi Grbavica 1

Nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić koji je pravosnažno osuđen za bludne radnje, dao otkaz u Osnovnoj školi Grbavica 1

Nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić, koji je pravosnažno osuđen za bludne radnje, dao je otkaz u Osnovnoj školi Grbavica 1 nakon pritiska javnosti, potvrdio je za N1 njegov advokat Alen Nakić.

Advokat Nakić je potvrdio da je Alihodžić otkaz dao elektronskim putem. On podvlači da u ovom momentu ne postoji pravni osnov koji bi ga uskraćivao u obavljanju poslova nastavnika u toj školi.

– Ali, s obzirom na to da se radi o osobi koja se zanimala za školovanje takve vrste ne želeći ni da se djeca niti njihovi roditelji, a pogotovo kolege i kolektiv u kojem radi dovode u bilo koju nezgodnu situaciju a daleko od toga da se osjećaju ugroženo njegovim boravkom u predmetnoj školi i radom u svojstvu nastavnika u toj školi, neovisno od činjenice što je za vrijeme procesa koji se navodi u medijima isti bio uključen u nastavni proces i obnašanje dužnosti u okviru nastavnog procesa ali i izvanškolskih aktivnosti počev od škole skijanja pa nadalje a gdje za vrijeme njegovog rada u školi nije bilo nikakvih problema a daleko od toga da bi se neko od djece osjećao ugroženo ili da je bilo kojem učeniku pričinjena bilo kakva šteta u bilo kojem smislu – naveo je Nakić.

Samir Alihodžić je osuđen za bludne radnje na godinu dana zatvora koju je platio i potom se vratio na posao.

To je izazvalo veliku pažnju i ogorčenost roditelja koji su tražili da mu se da otkaz.

Ministarstvo za obrazovanje Kantona Sarajevo najavilo je poduzimanje novih zakonskih rješenja koji bi ovakve slučajeve onemogućili.