Home » Navijači Čelika u velikom broju najavili dolazak u Doboj kod Kaknja

Navijači Čelika u velikom broju najavili dolazak u Doboj kod Kaknja

Nogometaši Čelika u 1.kolu Lige za opstanak u subotu će gostovati u Doboju kod Kaknja, kod ekipe Mladosti. Upravo su ove dvije ekipe igrale svoju utakmicu u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva, a rezultat na Bilinom polju glasio je 2:2.

Zeničani za ekipom Metalleghea zaostaju osam bodova i svjesni su da u subotu protiv Mladosti moraju od prve minute jurišati na pobjedu i osvajanje tri boda. Mladost se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala kao kvalitetna ekipa, koju rijetko ko može nadigrati na njihovom terenu. Ekipa iz Kaknja je u posljednje dvije utakmice na svome terenu protiv Čelika bilježila minimalne pobjede rezultatom 1:0, tako da su puni samopouzdanja pred komšijski derbi.

Svjesni značaja ove utakmice su i navijači Čelika, popularni “Robijaši”, tako da je rukovodstvu kluba iz Kaknja u subotu najavljen dolazak 500 navijača iz Zenice, ali poznajući ranije sezone i blizinu između Zenice i Kaknja, nema sumnje da će u subotu biti mnogo više navijača crno-crvenih.

Najvatrenije pristalice Čelika biće smještene na tribini iza gola, a sigurno da će kao i u svakoj utakmici biti velika podrška svojoj ekipi.

sportzdk.ba