Home » NBA: Clveleand dobio šesti meč, igra se majstorica u Oaklandu

NBA: Clveleand dobio šesti meč, igra se majstorica u Oaklandu

Cleveland je u svojoj dvorani pobijedio Golden State s 115:101 i izborio sedmu utakmicu NBA finalu, a LeBron James je odigrao spektakularnu utakmicu za Cavalierse. LeBron je ubacio 41 poen (šut iz igre 16-27), upisao i 11 asistencija te osam skokova i postao tek peti košarkaš u NBA finalima koji je dvije utakmice zaredom postigao više od 40 poena. LeBron je, naime, i u petom meču bio postigao 41 poen. Dobrog saradnika imao je u Kyrie Irvingu, koji je ubacio 23 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu.

Mogu li ipak odbraniti naslov (Foto:EPA)
Mogu li ipak odbraniti naslov (Foto:EPA)

S druge strane, Steph Curry je postigao 30 poena, ali je zbog šest prekršaja morao napustiti igru na četiri i pol minute prije kraja, pritom zaradivši i tehničku grešku zbog prigovora sudijama.

Cleveland je tek treća ekipa koja je u NBA finalima, nakon 1-3, uspjela poravanti rezultat u seriji i izboriti sedmu utakmicu u Oaklandu, koja će se igrati u noći s nedjelje na ponedjeljak. Odnosno, u dva sata ujutro po našem vremenu. Ali, niko se u finalu još nije vratio nakon 1-3, što sugerira da bi Warriorsi ipak mogli odbraniti naslov, kojeg su prošle godine osvojili protiv Clevelanda trijumfom s 4-2 u seriji.

Redakcija