Home » NBA: Curryevi Warriorsi već nadmašili Bulse

NBA: Curryevi Warriorsi već nadmašili Bulse

Najbolja ekipa regularnog dijela sezone NBA lige je Golden State Warriors. U posljednjem kolu na domaćem terenu ostvarili su rekordnu 73. pobjedu u sezoni, savladavši ekipu Memphis Grizzliesa rezultatom 125:104.

Rekord po broju ostvarenih pobjeda u regularnom dijelu sezone, koji su do sada držali košarkaši Chicago Bullsa iz sezone 1994/1995, sa 72. pobjede je prestao da važi. Nove stranice povijesti NBA lige ispisali su košarkaši Golden State Warriorsa predvođeni Stephenom Curryjem koji je u pobjedi nad Memphisom ubacio 46 poena.

Curry je postavio još jedan rekord regularnog dijela sezone, tako što je ubacio preko 400 trojki u sezoni, čime je još jednom potvrdio da je trenutno najbolji igrač na planeti.

Košarkaši Golden State Warriorsa od samog početka meča znali su šta žele, a to je obaranje rekorda, pa su u meč ušli silovito i u prve dvije četvrtine ostvarili prednost od 20 poena. U drugom poluvremenu utakmica je bila prilično izjednačena, pa su Warriorsi na kraju slavili zahvaljujući prednosti iz prvog poluvremena, ukupnim rezultatom 125:104.

Curry je za nešto manje od pola sata igre ubacio 46 poena, od čega je 10 trojki iz 19 pokušaja, uz četiri skoka i šest asistencija. U pobjedničkoj ekipi Thompson je ubacio 16, a Barnes 15 poena.

U ekipi Grizzliesa po broju poena izdvojili su se Randolph sa 24 i Stephenson sa 22 poena.

Warriorsi u doigravanju za prvaka igraju protiv ekipe Houston Rocketsa, dok Grizzliesi idu na megdan ekipi San Antonija.

Klix