Home » Neno Murić u izolaciji održava fizičku i pjevačku kondiciju

Neno Murić u izolaciji održava fizičku i pjevačku kondiciju

Izolacija i muzika su dvije riječi kojima svoje dane opisuju pjevači i muzičari širom svijeta i BiH. Neno Murić jedan je od njih, a popularni vlasnik hitova “Stope da ti ljubim”, “Baraba mekog srca”, “Ukrao sam je”, “Na tvojoj strani jastuka”, “Trag”, umjesto na fantastičnim klupskim nastupima po kojima je poznat u Sarajevu i šire, svoju vjernu publiku tokom trajanja karantina, a do narednog druženja, često obraduje izvođenjem neke od pjesama iz vlastitog muzičkog, ali i opusa drugih pjevača.

Također, jednom sedmično organizira i live druženje i razgovor sa fanovima na svojim zvaničnim Facebook i Instagram profilima.

Kako vrijeme već skoro mjesec dana provodi isključivo u stanu, najveći strah mu je da se ne udeblja, i svakodnevno se trudi da zadrži fit liniju. Većina nas kada je više vremena u kući, češće proviruje u frižider, a isti problem ima i Murić.

– Malo sam eksperimentirao u kuhinji i naučio sam čak da pravim perfektne palačinke, što nije dobro za moju liniju. Uprkos svemu trudim se da ostanem aktivan. Sada smo svi stalno u stanovima i bojim se da ne dobijem koji kilogram više, te sam se pokrenuo i počeo sam da džogiram. Tada jedino napuštam moj dom i uglavnom je to ruta u mom naselju, uz obaveznu zaštitnu opremu, masku, rukavice i neizostavnu dezinfekciju i pranje odjeće po povratku kući. Osim što održavam fizičku kondiciju, moram održavati i onu pjevačku. Uključujem se uživo na društvenim mrežama i družim se sa fanovima i prijateljima- kaže Neno Murić.