Home » Nikola Nikić predsjednik žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH

Nikola Nikić predsjednik žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH

Nikola Nikić, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih, ali i fudbalera na području nekadašnje Jugoslavije, obavljat će funkciju predsjednika žirija 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine koji će biti održan 23. decembra u Sarajevu u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.

Organizatori navode da će Nikić svojim bogatim životnim i sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem dati dodatni pečat manifestaciji, ali i pomoći da i ove godine, kao i svih prethodnih, nagrade u svim kategorijama odu u ruke onih zaista najzaslužnijih.

– Čast je biti na funkciji predsjednika žirija manifestacije koja već više od dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Nije bilo lako sada već davne 2000. se odlučiti za organizaciju jednog ovako značajnog događaja za sve sportiste u BiH. Mudrost, entuzijazam i želja ludi iz Nezavisnih novina u tom vremenu dovela je ovu manifestaciju da u red najrespektabilnijih ovakve vrste ne samo u našoj zemlji nego i šire – rekao je Nikić.

  U Kataru na programu nova četiri meča drugog kola: Messi i Argentina već danas mogu ispasti sa SP-a

Manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i BHRT ove godine bit će održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu uz direktan prenos na BHT 1 i portalu nezavisne.com. Prva sjednica žirija biće održana 3. novembra.

Partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH, a podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH, saopćeno je iz Nezavisnih novina.