Home » NK Čelik: Eldin Vrače mandatar za Upravni odbor

NK Čelik: Eldin Vrače mandatar za Upravni odbor

Na inicijativu Gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića danas je održan sastanak sa predstavnicima navijača i jednim od najozbiljnih kandidata za funkciju predsjednika Nogometnog kluba Čelik. Kako saznajemo, najbliži užarenoj stolici predsjednika je istaknuti privrednik i kandidat na nedavnim lokalnim izborima Eldin Vrače.

U narednom periodu, Vrače bi trebao imenovati svoje saradnike u Upravnom odboru, a nakon sastanka poručeno je kako je, novi UO NK Čelik koji će biti poznat narednih dana, radom spreman popraviti situaciju na Bilinom polju, te je jasno istaknuto da Nogometni klub Čelik mora ostati u elitnom rangu bh. nogometa. Prema svemu sudeći, bolji dani za “crno-crvene” dolaze, jer je upravo ovaj klub “vruća” tema u Gradskoj upravi, a Gradonačelnik Fuad Kasumović ulaže velike napore kako bi se stanje u klubu sredilo, i kako bi Grad Zenica u narednom periodu imala jakog i stabilnog predstavnika u BHT Premijer Ligi BiH.

Podsjećamo, ukoliko Eldin Vrače preuzme predsjedničku funkciju, NK Čelik bi nakon više od 2 godine, nakon isteka mandat Senadu Sarajliću, trebao imati Upravni odbor i rukovodeća tijela jer su klubom do sad upravljali “fantomski” Odbori za hitnost i razni v.d. direktori.

Redakcija/Sportzdk.ba