Home » NK Čelik: Gradu dostavljen Sporazum o saradnji Grada i Kluba

NK Čelik: Gradu dostavljen Sporazum o saradnji Grada i Kluba

Nogometni klub “Čelik” Zenica je danas Gradu Zenici dostavio prijedlog Sporazuma o saradnji grada i Kluba.

Poštovani Gradonačelniče,

Obraćamo Vam se u ime NK “Čelik” Zenica. Prije svega, hvala Vam na dosadašnjoj pomoći koju ste kao prvi čovjek ovog Grada do sada pokazali prema Klubu.

Kao što sigurno znate, Klub je na posljednjoj sjednici Skupštine dobio nove organe upravljanja i rukovođenja koji neprestano rade na rješavanju problema koje su zatekli. Da bi Čeliku vratili staru slavu i vratili ga u društvo najboljih u bosanskohercegovačkom nogometu, gdje sigurno i pripadamo, potrebna je nesebična pomoć i podrška svih nas.

Kako je Čelik Klub sa bogatom tradicijom i historijom, ne smijemo dozvoliti da ova novonastala situacija to promjeni.

Bez obzira na rang takmičenja u kojem se trenutno nalazimo, svi moramo, u skladu sa svojim mogućnostima, iskazati spremnost za poduzimanje aktivnosti koje će doprinjeti vraćanju Čelika u vrh bosanskohercegovačkog nogometa.

Zato Vam dostavljamo ovaj Sporazum o saradnji Grada i Kluba. Koristimo ovo priliku i da Vas podsjetimo na Odluke Gradskog vijeća od 20.08.2020.godine, a čija realizacija bi uveliko pomogla i olakšala borbu za bolji, jači i uspješniji Čelik.

Smatramo da će se potpisivanjem ovog Sporazuma u velikoj mjeri pomoći ozdravljenju simbola Grada koji je godinama sistemski uništavan, a pored toga pobliže će biti definisan način realizacije odluka Gradskog vijeća.

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati naše dobre namjere i interese, kao i da ćete nam i na ovaj način pružiti podršku kako bi grad kao što je Zenica ponovo imao Klub kakav zaslužuje.

U nadi da ćemo našu saradnju, na obostrano zadovoljstvo, uspješno nastaviti,

Srdačno Vas pozdravljamo

PRIJEDLOG SPORAZUMA – PDF

Zenicablog.com