Home » NK Čelik: Jusufbegović i Nuhagić više ne obavljaju svoje funkcije

NK Čelik: Jusufbegović i Nuhagić više ne obavljaju svoje funkcije

Obavještavamo članove, navijače, simpatizere i javnost o ključnim odlukama donešenim na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora.

Zbog jučerašnjeg neriješenog rezultata u utakmici protiv FK Mladost Doboj Kakanj čime nije ostvaren zacrtani sportski cilj, dosadašnji šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović je ponudio svoj mandat na raspolaganje nakon čega je razriješen svoje dužnosti. Upravni odbor će u narednih nekoliko dana pokušati dogovoriti sporazumni raskid ugovora s Nedimom Jusufbegovićem koji neće biti na štetu kluba. Bez obzira na jučerašnji rezultatski neuspjeh i ostale rezultate utakmica odigranih pod sumnjivim okolnostima na drugim terenima koji su doprinijeli dodatnom bodovnom zaostatku, rukovodstvo NK Čelik Zenica nije i neće odustati od sportskog prioriteta u ovom projektu – opstanku u BH Telecom Premijer ligi.

U skladu s tim, Upravni odbor kluba je angažirao Borisa Pavića za šefa stručnog štaba koji će u narednom periodu imati za cilj ostaviti naš tim u društvu najboljih te će ubrzo i preuzeti vođenje prvog tima.

Također, obavještavamo javnost da je dosadašnji v.d. direktora Adnan Nuhagić podnio ostavku na dosadašnju funkciju i da će to mjesto obnašati do popunjavanja direktorske pozicije od strane drugog kandidata. Pozivamo sve ambiciozne poslovne ljude našeg grada koji su spremni vršiti dužnost vršioca dužnosti direktora do ljeta da se obrate klubu i dostave svoje biografije u narednih pet radnih dana koje će Upravni odbor razmatrati, te odabrati najsposobnijeg od njih. Tekst konkursa za v.d. direktora će biti objavljen na klupskoj web stranici i na svim društvenim mrežama pod kontrolom kluba. Zvanični konkurs za profesionalne pozicije u klubu kojim će se prekinuti praksa vršioca dužnosti će biti proveden na ljeto, kako je to i utvrđeno novim statutom kluba.

Klupsko rukovodstvo će aktivno raditi na tome da navedene promjene ne destabiliziraju klupsko poslovanje, već naprotiv – da omoguće klubu što efektivnije i efikasnije ostvarenje zacrtanih sportskih, finansijskih i administrativnih ciljeva. Molimo sve naše navijače da u ovim teškim trenucima ostanu podrška novom projektu Čelika, te da u još većem obimu nastave s učlanjenjem i posjetama utakmica jedinog kluba – jaki kao Čelik!

NK Čelik