Home » NK Čelik: Koliko duga smo vratili za skoro dvije godine

NK Čelik: Koliko duga smo vratili za skoro dvije godine

NK Čelik: Javnost je u nekoliko navrata izvještavana kako je klub pri samom kraju isplata obaveza prema igračima od kojih prijeti suspenzija za odigravanje utakmica.

Rukovodstvo NK Čelik nastoji sve obaveze takve vrste izmiriti do početka naredne sezone, te ukoliko u tome uspije, to će značiti kraj prve, ujedno i ključne faze, vraćanja dugovanja – nakon čega će se klub moći posvetiti skidanju blokada s glavnog računa NK Čelik Zenica.

Kako bi u tome uspio, NK Čelik će u narednoj sedmici pokrenuti novu akciju pod nazivom „Čelični zid“, otvorenu za sve čelikovce koji će i na taj način moći dati svoj doprinos u oporavku kluba, ali i učestvovati u jednoj kreativnoj akciji koja će još jednom pokazati koliki je potencijal našeg kluba.

  Košarkaši BiH savladali Belgiju na turniru u Estoniji

Naime, u periodu od 9. mjeseca 2020. godine do danas, klub je na ime dugovanja prema igračima i bivšim uposlenicima od kojih je prijetila opasnost suspenzije odigravanja utakmice prema 78 lica isplatio 788.081,27 KM, a obzirom da su se neki povjerioci odricali (dijela) svog potraživanja, dug se smanjio za 1.572.798,27 KM.

Napominjemo da u navedeni iznos nisu uključene uplate prema ostalim povjeriocima kao ni uplate po reprogramu prema Poreznoj upravi FBiH koji finansira Grad Zenica.

Nastavite pratiti društvene mreže voljenog kluba. Uskoro više informacija u vezi akcije koja slijedi…

NK Čelik Zenica