Home » NK ČELIK: Musa izvršio prozivku, narednih dana stižu pojačanja

NK ČELIK: Musa izvršio prozivku, narednih dana stižu pojačanja

Slaven Musa, novi šef struke NK Čelik, danas je na stadionu Bilino polje izvršio prozivku na koju se odazvao 31 nogometaš. Jedina dva igrača koja su pod ugovorima, a nisu se pojavili su Aleksandar Majdanac i Aidin Mahmutović, koji je još pod ugovorom s crno-crvenima.

Kada su u pitanju nova imena na Bilinom polju pojavili su se Predrag Papaz, koji je stigao iz visočke Bosne, zatim Nemanja Anđušić iz Sarajeva, te Toni Livančić, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, a u Čelik stiže iz hrvatskog Rudeža, gdje je igrao posljednju polusezonu. Od ostalih igrača tu je bio i 21-godišnji golman Nedim Tucaković, koji će u narednim danima trenirati s Čelikom, a struka će donijeti odluku o njegovom eventualnom angažovanju.

Na prozivci su bila i tri juniora Gabrijel Popović, Emrah Skopljak, te Mahmut Mujak, koji će se kroz pripreme pokušati nametnuti stručnom štabu.Kako su kazali iz rukovodstva Čelika u narednim danima se očekuje dolazak pojačanja, te kompletiranje ekipe do polaska u Antaliju, gdje će nogometaši Čelika odraditi drugi dio priprema za nastavak sezone.

Klub pregovara s 10-ak igrača, već smo pisali za Gojkovića, Burekovića, Škahića, Galešića, Rustemovića, Krpića, Nikolića, Bekrića, dok se pregovori vode s još nekoliko igrača u tajnosti.

  Vijeće ministara BiH odobrilo 200.000 KM Košarkaškom savezu BiH

Sve u svemu Čelik bi na proljeće trebao imati jedan sasvim novi tim, koji bi trebao uz veliko zajedništvo i podršku navijača izboriti opstanak u Premijer ligi. Slaven Musa istakao je i da 15-tak igrača sigurno ne mogu nositi dres Čelika jer za to nemaju kvalitet, ali da će o eventualnom raskidu saradnje ili posudbi te stvari rješavati rukovodstvo kluba.

Vrijedi istaći da na prozivci nije bilo ni mladog reprezentativca, golmana Mateja Markovića, kojem je Slaven Musa dao do ponedjeljka slobodno, kada će se priključiti ekipi.

Za ponedjeljak su predviđeni i ljekarski pregledi, prvi dio priprema biće u Zenici, zatim slijedi odlazak u Antaliju, gdje će Čelik ostati 10-ak dana, te povratak u Zenicu i završne priprema za nastavak Premijer lige i prvi meč protiv Viteza na Bilinom polju.

Igrači koji su bili na današnjoj prozivci: Karajbić, Dehić, Tucaković (golmani), Kadrić, Udovičić, Duraković, Pašalić, Salčinović, Mušija, Hafizović, Šehić, Duvnjak, Mehić, Šarić, Imamović, H.Adilović, T.Adilović, Šišić, Šabanović, Hadžikadunić, Papaz, Jurković, Čomić, Ćemalović, Kazazić, Livančić, Anđušić, Skopljak, Mujak i Popović.

Sportsport.ba