Home » NK Čelik najavio preuzimanje prvog mjesta na tabeli i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice

NK Čelik najavio preuzimanje prvog mjesta na tabeli i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice

Nogometaši Čelika sutra će, u okviru 13. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar, na Stadionu “Bilino polje” ugostiti lidera na tablici Kolinu (13.30 sati).

Čelik je u prošlom kolu slavio s 3:0 na gostovanju kod Krivaje u Zavidovićima, dok je Kolina na svom terenu poražena od jelaškog Borca s 0:1, čime je smanjila svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Čelik na samo jedan bod.

– Imali smo malih problema s povredama, ali mislim da će sutra biti spremni svi za ovu utakmicu i trebali bismo nastupiti u najjačem sastavu i s igračima koji su u najboljoj formi. Dosta sam utakmica Koline pogledao, išao sam i na neke njihove gostujuće utakmice. Maksimalan respekt prema njima, ali vjerujem da smo se dobro spremili za utakmicu – kazao je šef stručnog štaba zeničkog tima Armin Duvnjak.

Kolina, dodao je, ima nekoliko ozbiljnih igrača, koji su igrali i u elitnom razredu bh. nogometa te da su do sada imali samo dva kiksa. Vjeruje da će njihov rival sutra kiksati i treći put, odnosno da će njegov tim slaviti pobjedu.

– Moramo biti spremni da odgovorimo zadatku, a da sve zamisli iz svlačionice, koje budemo dogovorili, igrači ispoštuju na terenu. Vjerujem da ćemo imati dosta prilika, a radili smo i na poboljšanju realizacije te želim isprovocirati naše igrače da imaju veću glad za golom. Naravno da ne tražim da budu sebični – podvukao je Duvnjak.

  Srbija danas igra utakmicu koju mora pobijediti, Brazil oslabljen protiv Švicarske

Čelik je, podsjetio je, do sada primio najmanje, samo šest golova, a pritom je i postigao najviše golova u dosadašnjem toku prvenstva – 32.

Duvnjak je pozvao navijače da ih dođu podržati, jer je ova utakmica derbi jesenjeg dijela sezone, koji žele završiti kao prvaci.

Član Upravnog odbora Čelika Robert Jonjić izrazio je nezadovoljstvo presudom Općinskog suda u Zenici, u sporu protiv Grada Zenica, a zbog nepoštivanja Sporazuma o saradnji koji je potpisan u novembru 2020. godine.

Grad je, po tom sporazumu, trebao iz prikupljenih sredstava za izdavanje poslovnih prostora ispod Stadiona “Bilino polje”, plaćati rate zaostalog poreznog duga kluba, a višak novca uplatiti na račun Škole nogometa NK Čelik. Presuda je, dodao je, u suprotnosti sa zakonom te nalazom vještaka ekonomske struke.

Vršilac dužnosti direktora Čelika Emir Ćerim najavio je kako će već naredne sedmice, drugostepenom organu – Kantonalnom sudu Zenica, pokrenuti aktivnosti te napisati i uputiti žalbu na presudu Općinskog suda Zenica.

– Također, uputit ćemo još jednu tužbu protiv Grada Zenica, koja se odnosi na obaveze koje su dospjele u međuvremenu. Mimo toga, podižemo i krivičnu prijavu protiv gradonačenika Fuada Kasumovića, zbog neispunjavanja zaključaka Gradskog vijeća s kraja 2021. godine, o uplati 204.000 KM na račun Škole nogometa NK Čelik – najavio je Ćerim, koji je uvjeren kako će klub naplatiti sve što mu pripada.