Home » NK Vitez: Ima razloga za zabrinutost pred nastavak prvenstva

NK Vitez: Ima razloga za zabrinutost pred nastavak prvenstva

Ako se po jutru dan poznaje, kako sugerira narodna poslovica, onda se viteškom premijerligašu ne piše dobro u nastavku prvenstva. Jer, Vitežani u subotu, u generalnoj provjeri spremnosti i pripremljenosti za tešku borbu koja ih čeka u traženju puta ka očuvanju premijerligaškog statusa, nisu položili ispit.

Naime, izgubili su u Vitezu, zasluženo, to treba posebno naglasiti, od vrlo dobre i borbene vodeće momčadi Prve federalne nogometne lige, Metalleghe BSI iz Jajca 0 : 1.

Ne mali broj navijača je nezadovoljan, čak razočaran pokazanim i demonstriranim na utakmici s Jajčanima, ponukani i činjenicom da je kombinirana momčad Viteza, samo tri dana ranije, također u Vitezu, s čak 0 : 3 izgubila od drugoligaša TOŠK-a iz Tešnja. A prvenstvo u Premijer ligi nastavlja se već u subotu.

S druge strane oni strpljiviji, optimističniji navijači se hrabre kako se „prvi mačići u vodu bacaju“. Ističu nekompletnu momčad koja je protiv gostiju iz Jajca igrala bez kažnjenih Barišića i Kapetana te ozlijeđenog Đerića, hladno vrijeme, težak teren koji Vitezu nije dozvoljavao pas-igru a tako, a koju nije moguće prezentirati na terenu koji je daleko od optimalnog. No, teško je očekivati bolje uvjete, a i kompletnu momčad, u subotu kada Vitez, u prvom proljetnom kolu, dočekuje Velež iz Mostara..

Utakmica je igrana na stadionu mjesne NK Rijeka jer Gradski stadion u Vitezu bio je u još lošijem stanju.

Ovaj zanimljivi susret, moglo bi se reći i vrlo dobar, pred tristitinjak gledatelja odigran je i snažnom ritmu, čvrsto i borbeno, gosti su bili bolji, zasluženo su pobijedili i potvrdili vodeće mjesto u Prvoj federalnoj ligi i realnost ambicije ulaska u Premijer ligu.

Skoro cijel sat igre domaća je momčad bila u podređenoj ulozi, gol su primili već u 12. minuti preko Dilberovića, nakon lijepe akcije u kojoj je srednji obrambeni red domaćina  izigran i pobjedonosnim golom kažnjen. Zadnjih pola sata igre Vitez je bio bolji, agresivniji, čvršći, ali ne i dovoljno da se i rezultatski ukroti Jajčane.

vitez.info