Home » Nogomet: Široki Brijeg nakon penala osvojio Kup BiH

Nogomet: Široki Brijeg nakon penala osvojio Kup BiH

Nogometaši Širokog osvojili su Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17! Iako su poraženi s 1:0, na penale su slavili s 4:2 i osvojili treći trofej u Kupu.

Nakon što je susret na Koševu prije sedam dana završeno pobjedom Širokog od 1:0, danas je na Pecari domaći tim bio znatno bliže osvajanju Kupa, ali je Sarajevo uspjelo da dođe do jedanaesteraca, ali nije uspjelo da osvoji šesti trofej u Kupu. U prvih 10-ak minuta jedino vrijedno spomena je udarac Lončara s distance, no Pavlović je to lako odbranio. Na drugoj strani je Crnkić pao, ali Jakupović nije pokazao na bijelu tačku, mada su gosti tražili jedanesterac. U 15. minuti Wagner se okušao, no slabo je šutirao, a onda u 17. minuti nevjerovatan promašaj Crnkića.

Hebibović je krenuo sam na Bilobrka, nesebično je gurnuo loptu na drugu stranu za Crnkića, a ovaj promašio prazan gol. U 21. minuti Sarić je pucao s 30 metara, Bilobrk siguran, da bi u 29. minuti bio poništen gol gostiju zbog nedozvljene pozicije. Pet minuta prije odlaska na odmor, Hebibović je imao dobru šansu, ali je Bilobrk izbacio u korner. Ivetić je u 52. minuti, zaboravljen od odbrane Širokog, utrčao na drugu stativu i glavom pucao malo pokraj gola Bilobrka.

  Danas rasplet u grupama E i F na SP-u u Kataru: Hrvatska protiv Belgije, Nijemci u nezavidnoj situaciji

Na drugoj strani Čabraja je imao sličnu šansu, glavom šutira pored gola gostiju iz Sarajeva. Sarajevo je uspjeo da izjednači u 65. minuti. Bralić je hrvačkim zahvatom srušio jednog igrača Sarajeva, a Amer Bekić je pogodio s 11 metara za slavlje bordo tima.  Do kraja utakmice dosta borbe, očekivano, no pravih prilika više nije bilo i penali su odlučivali o osvajaču Kupa BiH.

Prvo je Pavlović odbranio penal Krstanoviću, a onda je Husejinović promašio za Sarajevo. Ivanković je potom pogodio za 1:0. Almir Bekić je izjednačio na 1:1. Barišić je potom pogodio, a Rustemović promašio i onda je mladi Čabraja pogodio za slavlje Širokog i za treći trofej Kupa.

Široki – Sarajevo 0:1 (Am. Bekić 65 – penal), 4:2 nakon penala

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Čabraja, Wagner, Ćorluka, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Bekić Almir, Ivetić, Am. Bekić.

Sportsport.ba