Home » Nogometašice zahvalne ukazanom pažnjom pred Englesku

Nogometašice zahvalne ukazanom pažnjom pred Englesku

Pred sutrašnji kvalifikacijski duel za Evropskog prvenstvo za nogometašice- grupa 7, protiv selekcije Engleske, od koje smo u prvom meču izgubili rezultatom 0:1, naša selektorka Samira Hurem i reprezentativke Alisa Spahić i Milena Nikolić zahvali su se predstavnicima medija na ukazanoj pažnji za vrijeme priprema u Zenici.

–Pažnja koju dobijamo uoči utakmice sa Engleskom, za nas je velika pobjeda. Igračice, kao i mi u stručnom štabu, osjećamo se predivno.

Radili smo dobro ovih dana, analizirali još protivnika, o kojem u principu sve i znamo. Ako ponovimo igru iz prošle utakmice bit će dobro po nas- istakla je Hurem, koja je dodala kako su gošće odlično organizovana ekipa, koja igra brzo i agresivno.

-Slično kao i njihov muški tim. Mi moramo nastojati da spriječimo ono što oni mogu da urade i da se postavimo defanzivno. Nadam se da ćemo uspjeti da odradimo sve što smo uvježbavali- kazala je Hurem. Reprezentativke Spahić i Nikolić su istakle odličnu atmosferu u timu te kako jedva čekaju da istrče na teren.

-Važno nam je da odbranimo naš gol, a sigurna sam da ćemo napraviti nešto i u napadu- kazala je Nikolić.

Naše bi, kako je istakla selektorka Hurem, trebale istrčati u sastavu: Hodžić, Aleksić, Hasanbegović, Kuliš, Am. Spahić, Al. Spahić, Šešlija, Hadžić, Lihović, Radeljić, Nikolić.

Redakcija