Home » Nostradamusova proročanstva za 2016. godinu

Nostradamusova proročanstva za 2016. godinu

Veliki francuski prorok Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus, predvidio je mnoge stvari za koje se vjeruje da će se dogoditi jednog dana.

Smatra se da je on predvidio odlazak na Mjesec, Hitlerov uspon na vlast, smrt Henrija II, ubistva Kennedyjevih…. a evo šta je prognozirao za 2016. godinu.

Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus, do danas je ostao najpoznatiji prorok u historiji čovečanstva. Za sobom je ostavio mnoga predviđanja čija preciznost do danas zapanjuje ljude.

Između ostalog, predvideo je i slhedeće značajne događaje za ovu godinu, koje su objavljene na sajtu “Healthymagazine365.com”.

1. Obama će biti posljednji predsjednik SAD

Nostradamus je predviduo pobjedu Obame na izborima 2013. godine, ali je rekao i da će on biti posljednji predsjednik SAD. Da li to znači da je došlo vrijeme da SAD preda baklju nekom drugom? Koja zemlja će sljedeća biti najmoćnija? Kina? Rusija? Sjeverna Koreja? Ostaje da vidimo.

2. Neobične vremenske prilike

U svojim zapisima Nostradamus piše da će se klima sve više mjenjati u sve kraćem roku. “Voda će rasti, a zemlja će sve više tonuti” glasi njegov zapis.

3. Neobičan raspored planeta

I raspored planeta će se ove godine izmjenjati, i one će, prema njegovim riječima, izazvati ogromne i tragične posljedice na Zemlji.

4. Bliski istok gori

Predviđanje Nostradamusa za 2016. godinu kaže da će nafta u Zalivskim zemljama na Bliskom istoku biti zapaljena.

5. Eksplozija na Bliskom istoku

Mnoge eksplozije desiće se na Bliskom istoku, a Nostradamus tvrdi i da će avioni padati sa neba.

6. Kraj svijeta

Kako navodi prorok, rat u Iraku biće prvi signal da će svijet kakav znamo uskoro nestati. Ali, do sada je bilo toliko predviđanja o smaku svijeta, da ne znamo da li da vjerujemo u ovo najnovije.

7. Igrice u Beloj kući

On navodi da Bijela kuća igra ratne igrice, i da ima plan za uništenje svijeta, a da taj plan počinje na Bliskom istoku.

8. Topljenje polova

Jedno od najdramatičnijih proročanstava Nostradamusa, sa najvećom šansom za ispunjenje – možda ne ove godine, ali prema tvrdnjama naučnika, ovo je sasvim realna mogućnost.

9. Sudbina Izraela

Jerusalem će biti opkoljen sa svih strana, a “jedna zapadna sila” (vjerovatno Amerika) će pomoći Izraelu u borbi.

10. Rusija je mirotvorac

Ukoliko se Rusija ne ujedini sa Evropom i zapadnim zemljama u toku narednog velikog rata, onda će ona odigrati ulogu mirotvorca, tvrdi Nostradamus.

Fokus.ba