Home » Novi trener Čelika Cihat Arslan radit će bez novčane naknade u naredna četiri mjeseca

Novi trener Čelika Cihat Arslan radit će bez novčane naknade u naredna četiri mjeseca

Nogometni klub Čelik danas je predstavio novi stručni štab koji će predvoditi zeničkog premijerligaša do kraja sezone. Javnosti su predstavljeni trener Cihat Arslan i njegov pomoćnik Toprak Kurtou.

Cihat je 49-godišnji trener koji je vodio neke od najuspješnijih klubova u Turskoj, a bio je i selektor mlade reprezentacije ove države. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik NK Čelik Aydin Olgun je kazao kako je s novim trenerom dogovorena prijateljska saradnja, bez naknade, u trajanju od četiri mjeseca.

“Kad kažem dogovorili, to mislim s mojim prijateljem s kojim se znam više od 20 godina i koji je jedan od najuspješnijih trenera u Turskoj. Bez ikakve naknade će raditi ovdje četiri mjeseca”, kazao je Olgun.

Njegov pomoćnik bit će Toprak Kurtou koji će također bez naknade raditi u Čeliku. Nije želio komentarisati odlazak Adnana Orneka koji nije imao zajedničku riječ s upravom kluba. Dodao je da je za dobrobit kluba ovo bila najbolja odluka.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“Njemu se zahvaljujemo na trudu koji je uložio, ali samo jedno imam da kažem u vezi prethodnog trenera – sa plašljivcima rat ne mogu dobiti, a s herojima idem do smrti i tako je bilo potrebno”, kazao je Olgun.

Cihat Arslan je kazao da u životu ima stvari koje se ne rade zbog novca te da je zbog toga došao u Zenicu.

“Klub je možda ranije imao problema, ali ovo je čvrst klub, ima svoje navijače koji su dosta fanatični i pozitivni. Moje porijeklo je s ovih prostora, moj deda je ovdje rođen. Osim što dolazim zbog poziva, dolazim i zbog toga što ovdje imam korijene i da sa sunarodnjacima uradim posao”, kazao je Arslan.

Od Čelika očekuje da bude jedna velika porodica.

“Imamo šta pokazati, moji pomoćni treneri i ja, zato što je Balkan jedan od svjetskih centara uspješnih talenata. Mi na Balkanu smo uspješni u svakom sportu i sigurno ima talenata i osnove za uspjeh. Moja poruka navijačima je da ne znam šta možemo ostvariti rezultatski, ali borit ćemo se za njih”, dodao je Arslan.

Komentarišući našu ligu kazao da je ovo jedna čvrsta liga koja je izbacila mnoge talente.

“Volim rad s mlađim igračima. Imam 49 godina, 80 posto životnih ciljeva sam ostvario, a najveći cilj mi je da budemo šampioni i da ostvarim snove mladih igrača. Živim u Turskoj, ali osjećam se kao jedan od vas i imam dug prema svojim korijenima”, zaključio je Arslan.

Arslan je danas upoznao i ekipu s kojom će raditi u naredna četiri mjeseca, a kada će sjesti na trenersku klupu ovisi o dozvolama koje treba dobiti.

Klix.ba