Home » Nurkić se vratio u reprezentaciju BiH, vraća se i Đedović?

Nurkić se vratio u reprezentaciju BiH, vraća se i Đedović?

Jusuf Nurkić u narednom periodu ponovo će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je danas na press konferenciji održanoj u prostorijama Košarkaškog saveza BiH.

Infomaciju koja je prethodnih dana bila glavna tema razgovora ljubitelja košarke u BiH, potvrdio je i sam košarkaš Denever Nuggetsa.

”Drago mi je što sam ponovo u svom Savezu, drago mi je zbog nove vizije novih ljudi ovdje. Bosanac se ne postaje, ili to imaš, ili nemaš. Bio sam tu i ostaću, a moj odnos s Mirzom Teletovićem je odličan”, poručio je jedan od najboljih mladih centara u NBA ligi.

Pored njega, pred novinare su u kući bh. košarke izašli predsjednik Saveza Aleksandar Fulurija i generalni sekretar Dubravko Barbarić.

”Čekamo rasplet situacije oko Nihada Đedovića. On nije izgubljen slučaj. Radi se o pravnim pitanjima”, kazao je Barbarić uz napomenu da je u sporu koji proteklih sedmica privlači pažnju evropske košarkaške javnosti, KSBiH stao na stranu FIBA-e.

Predsjednik Fulurija govorio je o selektorskoj križaljci izrazivši zadovoljstvo zbog povratka Nurkića u reprezentaciju.

”On je ovdje gdje i pripada. Što se tiče imena selektora, blizu smo cilja i dogovora. U ponedjeljak bismo trebali imati ime. Predstoji nam pravljenje novog tima. Na nama je da osiguramo sredstva”, rekao je Fulurija naglasivši da nije sporan ni nastup Mirze Teletovića za nacionalni tim.

Nurkić, podsjećamo, nije igrao za reprezentaciju zbog sukoba s bivšim rukovodstvom Saveza.

N1