Home » Obilježen Dan muškaraca: Muškarci jednako moraju voditi računa i o fizičkom i psihičkom zdravlju

Obilježen Dan muškaraca: Muškarci jednako moraju voditi računa i o fizičkom i psihičkom zdravlju

Iako je Svjetski dan muškaraca 19. novembra, danas je u sarajevskom SCC obilježen dan posvećen muškarcima i brizi o muškom zdravlju. Međunarodni dan muškaraca se obilježava već 20 godina, a sve u cilju promovisanja rodne ravnopravnosti, te brige o zdravlju muškaraca koje se često zanemaruje.

Uniqa Dan muškaraca koji je obilježen u Sarajevu bio je prilika da se istaknu pozitivni muški uzori, te da se promovišu pozitivni primjeri brendova koji itekako vode računa o svojim muškim klijentima.

– Nama je prvi i osnovni cilj da svake godine podsjećamo muškarce, ali i njihove ljepše polovine, koje su, realno, donosioci svih važnih odluka u kući, da je važno da se pregledaju, prekontrolišu zdravlje, posjete ljekara, iako misle da za to nema potrebe. Uniqa Dan muškaraca je obilježen u našoj zemlji po četvrti put i zahvalni smo svima koji su danas došli i pomogli da se važne poruke prenesu što dalje- kazao je Muhamed Mizić, organizator Dana muškaraca.

Uniqa je još jednom pokazala da je društveno odgovorna kompanija, te je muškarcima koji su danas bili u SCC-u poklanjala besplatne preglede. Osim toga, muškarci su danas imali priliku srediti bradu ili frizuru, zahvaljujući sjajnoj ekipi iz Alen’s Barbershopa.

– Svi volimo dobre frizure, njegovane brade, ali vanjština nije sve. Jednako moramo voditi računa i o fizičkom, ali i o psihičkom zdravlju. Ovo je naš mali doprinos i pokušaj da animiramo sve muškarce da budu pravi muškarci i odu na vrijeme kod ljekara na pregled- poručili su iz Alen’s Barbershopa.

OC Jahorina, dm, Franck Provost, Foamous, Jungle Travel i drugi, pomogli su u obilježavanju Dana muškaraca, koji je još jednom pokazao da zaista postoji potreba da se o prevenciji raka prostate kod muškaraca, ali i zdravlju općenito govori više nego inače.