Home » Održan Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban 2021”: Ognjen Stojanović iz Srbije ponovo najbolji, Alena Detan Karlović iz Hrvatske prva u ženskoj konkurenciji

Održan Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban 2021”: Ognjen Stojanović iz Srbije ponovo najbolji, Alena Detan Karlović iz Hrvatske prva u ženskoj konkurenciji

Ognjen Stojanović iz Srbije i ove godine je bio najbolji u muškoj konkurenciji na održanom 18. Međunarodnom sprint triatlon Kupu “Kulin Ban Boračko jezero 2021”, koji je organizirala Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u FBiH.

U ženskoj konkurenciji u glavnoj utrci najbrža je bila Alena Detan Karlović iz Triatlon kluba Petar Zrinski -Zagreb.

Mustafa Jamak iz BiH osvojio je drugo, a Dragan Jovanović iz Crne Gore treće mjesto u muškoj kategoriji takmičenja, dok su se kod žena Aleksandra Tot iz Triatlon kluba Kotor i Alenka Urdih Štefanac iz Triatlon kluba Petar Zrinski – Zagreb našle na drugoj, odnosno trećoj poziciji, takmičeći se u tri discipline naizmjenično koje čine sprint triatlon: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Na sportskoj manifestaciji na Boračkom jezeru učestvovalo je preko 100 takmičara i takmičarki iz BiH i regiona. Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Herecegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic sa krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope. Projekat su podržali Federalno Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općina Konjic, XL, Lede, BH Telecom, Isomax, Garden City, Nova vita, Mak Zara, Perunsport, Heineken i Igman Konjic.