Home » Ole Gunnar Solskjaer više nije trener Manchester Uniteda

Ole Gunnar Solskjaer više nije trener Manchester Uniteda

Norveški nogometni stručnjak Ole Gunnar Solskjaer više nije trener Manchester Uniteda, potvrdio je klub sa Old Trafforda.

Četrdesetosmogodišnjak je tokom skoro trogodišnjeg mandata na klupi Manchester Uniteda više puta bio na “tankom ledu”, a presudila mu je blamaža protiv Watforda.

Kako su prenijeli brojni relevantni mediji, konačni pristanak dao je i vlasnik kluba Joel Glazer, a riječ je o sporazumnom prekidu saradnje kako bi se ispoštovala činjenica da se radi o klupskoj legendi.

Dok se razmatraju opcije za novog trenera, Michael Carrick će preuzeti posao kao privremeni menadžer.

Kao najozbiljniji kandidati za novog trenera figuriraju Zinedine Zidane, Brendan Rodgers i Ronald Koeman.

Solskjaer je dugo bio pod velikim pritiskom na klupi Uniteda. Slavni klub s Old Trafforda bilježi poraz za porazom, a “kap koja je prelila čašu” je poraz od Watforda danas u kojem je United primio četiri pogotka od ekipe koju čeka grčevita borba za opstanak.

Solskjaer je na klupu Uniteda stigao 19. decembra 2018. godine i u 164 utakmice je upisao 91 pobjedu, 34 remija i 39 poraza.

No, ono što je najbitnije – nije osvojio nijedan trofej sa Unitedom, te su mu klupski čelnici odlučili uskratiti povjerenje.

Tako je Norvežanin nastavio praksu trenera koji su dobijali otkaze nakon odlaska legendarnog Sir Alexa Fergusona. No ono što je još gore, svi njegovi prethodnici (Moyes, Van Gaal i Mourinho) uspjeli su osvojiti makar jedan trofej, ali ne i Solskjaer.

Klix