Home » Omladinci Čelika uzalud čekali prevoz: Bilo je kasno da tražimo rješenje, da molimo roditelje…

Omladinci Čelika uzalud čekali prevoz: Bilo je kasno da tražimo rješenje, da molimo roditelje…

Danas seniori Čelika gostuju Pod Bijelim brijegom gdje će odigrati susret 15. kola Premijer lige BiH. Trebale su ovog vikenda i omladinske selekcije Čelika igrati svoje prvenstvene utakmice, ali se to neće desiti.

Pioniri i kadeti Čelika su trebali igrati utakmice protiv vršnjaka iz Širokog Brijega, dok su u juniori poput A tima trebali igrati duel sa Zrinjskim u Mostaru.

Jutros su se mladi fudbaleri Čelika okupili na unaprijed dogovorenoj lokaciji, čekao se prevoz, ali isti nikada nije došao.

Pojavile su se informacije da su razlog neizmirena dugovanja prema autoprevozniku koji je trebao prevoziti mlade fudbalere Čelika. Tim povodom smo kontaktirali Čelik, a iz kluba su nam poručili da je zaista došlo do nesporazuma oko finansija, ali da je riječ o kršenju dogovora oko termina i načina plaćanja usluge.

“Tačna informacija, nažalost desio se tehnički problem oko dogovora sa prevoznikom. Bilo je dogovoreno da će se plaćanje izvšiti u ponedjeljak pošto je isti prevoznik trebao prevoziti naše omladince i danas i sutra, ali onda čovjek nije htio da krene bez da mu se sada plati. Odbio je da izvrši prevoz, a nama je bilo kasno da tražimo novi prevoz, da molimo roditelje da voze djecu… Ipak su to relacije Mostar i Široki Brijeg. Ja sam tu sa djecom bila od pola šest jutros, zaista ružna situacija. Mi ćemo vjerovatno održati sastanak Uprave kluba u ponedjeljak i tada ćemo se zvanično očitovati… Sigurno je da nam sada slijede sankcije zbog neodlaska na utakmice”, izjavila je za SportSport.ba Kanita Pojskić-Čutura, sektretar kluba.

  Posljednji dan grupne faze na SP-u u Kataru: Srbija i Gana žele osvetu protiv Švicarske i Urugvaja

Trenerima omladinskih kategorija Čelika nije preostalo ništa drugo nego da fudbalere pošalju kući, tako da od današnjih utakmica neće biti ništa.

 

Sportsport.ba