Home » Operativna akcija ‘Slims’ – Slobode lišeno pet osoba na području Bihaća

Operativna akcija ‘Slims’ – Slobode lišeno pet osoba na području Bihaća

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali operativnu akciju ‘Slims’. Tom prilikom izvršeni su na području Bihaća pretresi na deset lokacija, zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizirani kriminal i nedozvoljen promet akciznim proizvodima propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišeno pet osoba, koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Pretresom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu posluziti kao dokaz u daljem postupku i to 12.500 kutija cigareta raznih proizvođača i 25 kilograma rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti više od 63.000 KM, jedna automatska i jedna poluautomatska puška i više od 1.100 komada pištoljskih metaka kalibra 7.62 i 150 komada metaka za automatsku pušku.

  Podignuta optužnica zbog poreske utaje u iznosu od skoro 76.000 KM

– Navedene aktivnosti su provedene po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji s Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona – saopćila je SIPA.