Home » Osječanin Ivan Kos novi predjednik splitskog Hajduka

Osječanin Ivan Kos novi predjednik splitskog Hajduka

Ivan Kos u mladosti je bio nogometaš Osijeka, ali i kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske u mandatu izbornika Ivana Gudelja.

van Kos, 34-godišnji ekonomist iz Osijeka, novi je predsjednik Hajduka. Tako je odlučeno na sjednici Nadzornog odbora. Kos nije izabran jednoglasno, za njega su bili Slaven Marasović, Anthony Marinov, Nikica Krnić i Ante Šalinović, suzdržan je bio Zoran Mamić, vlasnik četvrtine Hajduka te Denis Kosor. Takva odluka je i logična, Mamić je zamrznuo svoj status u NO-u, a Kosor je bio bliski suradnik Marina Brbića i Gorana Vučevića. On je tražio da se poništi natječaj za predsjednika, ali nije naišao na razumijevanje ostatka NO-a. Zanimljivo, kvorum je bio upitan, pa je hitro pozvan Marinov, koji nije trebao biti na sjednici. Jurio je iz Zagreba, došao u rekordnom vremenu, i sve to bez kazne za brzu vožnju. U konkurenciji za predsjednika bili su još Nikša Petrušić, Aljoša Bašić, Igor Garača i Toni Štambuk.

Sve je to sada nebitno, Kos je novi predsjednik Hajduka. I premda je mlad, nije najmlađi u povijesti, Hrvoje Maleš imao je 32 godine kada je postao predsjednik. Kos ima nogometni “pedigre”, igrao je za kadetsku reprezentaciju Hrvatske u kojoj je bio kapetan Dariju Srni i Mariju Careviću, a na klupi Osijeka kao prvotimac bio je u Poljudu kada je 2002. godine trener Hajduka bio Slaven Bilić.

Kos je radio u Osimpexu, pa je bio direktor tvrtke OLT, član Nadzornog odbora Đure Đakovića, bio je i savjetnik tvrtke Opeka, a u Hajduk stiže iz svoje tvrtke Dimnjak u kojoj je suvlasnik zajedno s rođakom. Mladi predsjednik nije bio jedan od onih koji su se dičili ljubavlju prema Hajduku. Bio je izravan i kazao je da nije navijač, ali jasno je naglasio: “Ne dolazim navijati nego raditi, podići Hajduk na razinu koju zaslužuje.”

Vecernji.hr