Home » Osoba koja je prošle sedmice pucala iz vatrenog oružja ispred džamije u Livnu je 15-godišnjak

Osoba koja je prošle sedmice pucala iz vatrenog oružja ispred džamije u Livnu je 15-godišnjak

Policijski službenici MUP-a Kantona 10 rasvijetlili su događaj u kojem je ispred džamije u tom gradu pucano, što se dogodilo prošle sedmice.

Naime, policijski službenici PU Livno su dana 10. aprila u 21:10 sati zaprimili dojavu da je u vrijeme večernje molitve u džamiji u mjestu Guber, Livno, ispred iste prošlo NN motorno vozilo, kojim je upravljala NN osoba te da su se začula dva pucnja iz vatrenog oružja.

Na mjesto događaja izišli su službenici PU Livno, gdje zatiču vjernike s kojim obavljaju razgovor nakon čega im jedan od vjernika predao jednu čahuru koju je pronašao u neposrednoj blizini džamije.

Obavljen je uviđaj i tom prilikom pronađena je još jedna čahura, te je tom prilikom utvrđeno da čahure pripadaju plinskom samokresu.

Operativnim radom na terenu, policajci PU Livno došli su do saznanja da je motornim vozilom upravljala osoba rođena 2006. godine u Livnu, a da je pištolj koristila osoba rođena 2008. godine u Livno.

Oni su uz prisustvo roditelja pozvani u PU Livno, gdje su im uz prisustvo roditelja uzete izjave u kojim oni navode da su taj dan koristili motornim vozilom marke “Renault Clio” i da su se vozilom kretali po mjestu Guber, da bi u jednom momentu prilikom upravljanja motornim vozilom uočili pse koji se kreću za njima i prate ih.

Kako je navedeno u zvaničnom saopćenju MUP-a Kantona 10, u tom trenutku, osoba rođena 2008. godine, koja se nalazila na mjestu suvozača, spušta staklo na svojim vratima od motornog vozila i ispaljuje dva hica u zrak i ne znajući da se u to vrijeme održava molitva u obližnjoj džamiji.

Također, iz policije su saopćili da je daljnji operativni rad je u toku.

Izvor: Klix