Home » Ovo je popis najljepših žena na svijetu u 2022. godini

Ovo je popis najljepših žena na svijetu u 2022. godini

Stranica Ranker objavila je listu najljepših žena na svijetu u 2022. godini. Na listi su se našle holivudske glumice, manekenke, pjevačice, influenserke i mnoge druge.

Ipak, prvih pet mjesta pripalo je glumicama. Najljepšom ženom proglašena je Australka Margot Robbie. BIla je nominovana za Oscara i BAFTA nagrade. Magazin Time proglasio ju je jednom od najutjecajnih ljudi, a 2019. godine svrstana je među najplaćenije glumice.
Drugo mjesto zauzela je Gal Gadot Varsano. Proglašena je za Miss Izraela 2004. godine. Njena prva uloga bila je 2009. u filmu “Fast & Furios”, a zatim se pojavila i u njegovim nastavcima. Svjetsku slavu stekla je ulogom Wonder Woman u filmovima “Batman v Superman: Dawn of Justice”, “Wonder Woman” i “Justice League”.
Na trećem mjestu je Scarlett Johansson. Ona je najplaćenija glumica na svijetu, ima zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Dbitnica je nekoliko prestižnih nagrada, uključujući nagradu Tony i nagradu Britanske akademije za film. Njena prva uloga bila je 1994. godine u filmu “North”. Zatim su uslijedili filmovi “Manny & Lo”, “The Horse Whisperer”, “Ghost World”, “Lost in Translation” itd.
Četvrto mjesto pripalo je Ani de Armas. Glumački debi imala je 2006. godine u španskom filmu “Una rosa de Francia”. Također je glumila u španskoj seriji “El Internado”. Godine 2015. glumila je u svom prvom američkom filmu “Knock Knock”, nakon čega su slijedili “Exposed”, “Hands of Stone” i “War Dogs”. Pojavila se u ulozi Joi u naučno-fantastičnom filmu “Blade Runner”.
Na petom mjestu nalazi se Jessica Alba. Sa 13 godina glumila je u seriji “Camp Nowhere and The Secret World of Alex Mack”. Slavu je postigla nakon što je snimila seriju “Dark Angel”. Prvi film u čijem snimanju je učestvovala bio je “Honey”, a onda su uslijedili “Fantastic Four”, “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”, “Good Luck Chuck”, “The Eye”, “Valentine's Day”, “Little Fockers” i “Mechanic: Resurrection”.
Kompletnu Rankerovu listu najljepših žena možete pogledati ovdje.