Home » Ovo su najjeftinije destinacije za romantična putovanja u Evropi, dva bh. grada visoko na listi

Ovo su najjeftinije destinacije za romantična putovanja u Evropi, dva bh. grada visoko na listi

Stranica Jersey Island Holidays nedavno je objavila popis najjeftinijih destinacija za kraća romantična putovanja u Evropi, a na listi su se našli i bh. gradovi Banja Luka i Tuzla.

Kako navode, ako imate ograničeni budžet, a želite otputovati na romantični vikend, ovaj popis destinacija mogao bi vam biti od koristi. Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večera i ostalog tokom dva dana, studija je došla do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija namijenjenih za dvoje.

Izvorna studija uključivala je cijene letova do i iz Ujedinjenog Kraljevstva, no stranica je Timeout.com izvukla je cijene bez uključenog leta do ovih destinacija.

Tako se prvi na popisu našao grad iz Srbije. Niš je izabran za najjeftiniji grad u Evropi gdje možete provesti romantični vikend. Kako navode prosječna cijena vikenda u Nišu iznosi oko 114 funti (oko 250 konvertibilnih maraka). Opisali su ga kao riznicu stvari od rimskih ruševina i srednjovjekovnih utvrda do drevnih toplica.

Drugi grad na listi je Banja Luka s prosječnom cijenom vikenda od 122 funte (oko 270 konvertibilnih maraka).

Na trećem mjestu našao se još jedan grad iz Bosne i Hercegovine, a to je Tuzla, gdje prosječna cijena vikenda za dvoje iznosi 125 funti (oko 275 konvertilbilnih maraka).

Ostali gradovi koji su se našli na ovom popisu su: Priština (Kosovo), Skoplje (Sjeverna Makedonija), Podgorica (Crna Gora), Kišinjev (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Lublin (Poljska) i Beograd (Srbija).