Home » Pet stvari koje možete svakodnevno činiti kako biste izgubili višak kilograma

Pet stvari koje možete svakodnevno činiti kako biste izgubili višak kilograma

Određene navike mogu vam pomoći da se riješite suvišnih kilograma, a svakodnevnim prakticiranjem unosa proteina, ograničavanjem unosa šećera, hidratacije, smanjenja unosa alkohola i praćenja svoje kondicije ubrzo ćete vidjeti rezultate.

Ako pokušavate smršati, a još uvijek niste zadovoljni kada stanete na vagu, vrijeme je da unesete neke promjene u svoju dnevnu rutinu. Dijeta i vježba igraju važnu ulogu u uklanjanju viška masnoće , a nutricionistica Melissa Mitri je za Eat This, Not That otkrila kojih pet stvari možete učiniti svaki dan da biste ubrzali gubitak kilograma.

Povećajte unos proteina tokom doručka

Postoji mnogo studija koje povezuju potrošnju proteina s gubitkom težine. Na primjer, istraživanje objavljeno u The American Journal of Clinical Nutrition navodi da su dijete koje sadrže više proteina hvaljene kao uspješni načini za rješavanje problema gojaznosti.

Smanjite količinu alkohola koju konzumirate

Vaša omiljena boca bijelog vina ili voćni koktel, nažalost, nije vaš prijatelj ako želite da smršate. U stvari, konzumiranje alkohola je siguran način da se zasitite praznim kalorijama. Smanjenje unosa alkohola koliko god je to moguće pomoći će vam da brže smršate, izgubite masnoću na stomaku i osjećate se mnogo lakše u tom procesu.

Ograničite dodavanje šećera

Ako želite da značajno smršate, još jedna stvar koju treba odbaciti je dodavanje šećera. Namirnice poput sokova, gaziranih pića, energetskih napitaka, zaslađene kafe, slatkiša, proteinskih pločica, aromatiziranih jogurta i drugih pakiranih proizvoda prepune su dodanih šećera koje biste trebali izbjegavati.

Hidrirajte se – posebno prije jela

Unos dovoljne količine vode može ubrzati vaš metabolizam, suzbiti apetita i učiniti vaše vježbe produktivnijima. Ovo su sve ključni faktori koji mogu pomoći u vašim naporima da izgubite težinu.

“Unos više vode tokom dana podstiče gubitak težine, posebno kada popijete čašu prije jela”, objašnjava Mitri. “Voda pomaže poboljšanju probave, daje vam energiju i suzbija apetit. Jedno istraživanje pokazalo je da su oni koji su pili 200 mililitara vode prije obroka jeli manje i osjećali se zadovoljnijim.”

Pratite svoju kondiciju i navike u ishrani

Praćenje navika vježbanja i ishrane od samog početka pomaže vam da pratite šta radite, a šta ne. Prema Mitri, “ovo vam može dati sjajan uvid u to što odmah promijeniti kako biste mogli zaustaviti ključne navike koje usporavaju vaš gubitak težine. Na primjer, možda bezumno grickate ili se prejedate za večerom, a praćenje vaših navika u ishrani će vam pomoći da to ranije promijenite”.