Home » Pet Viber funkcija koje mnogi ne znaju da postoje

Pet Viber funkcija koje mnogi ne znaju da postoje

Kada govorimo o aplikacijama za dopisivanje, Viber je svakako jedna od popularnijih. Bez obzira na to, jedan broj korisnika i dalje ne koristi sve što ova aplikacija pruža. Neke od ovih funkcija su nove, a neke ažurirane – da li ih vi sve znate?

1. Grupni audio i video pozivi

Takozvani “konferencijski pozivi” su sve traženiji u posljednje vrijeme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa. Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sagovornika u grupnim audio pozivima, najprije na 10, a potom i na 20 korisnika. Video pozivi takođe sada mogu da sadrže do 20 ljudi.

2. Viber za Desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korištenje i na kompjuteru. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinhronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumijeva.

3. Kreiranje sopstvenih stikera

Koristeći stiker editor funkciju, možete da mijenjate oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emojijima ili drugim stikerima. Ovakav stiker paket može sadržati do 24 stikera, a dostupan je i za Android i za iOS.

4. Nestajuće/samouništavajuće poruke

Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće/samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslanu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od momenta kada primalac pročita poruku.

5. Moje bilješke

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio “Moje bilješke”. To je posebni odjeljak unutar chatova, u kojima možete kreirati i organizovati svoje obaveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

Fokus.ba