Home » Petevu dobre šanse da ostane selektor “Zmajeva”, o novom ugovoru će se pričati u decembru

Petevu dobre šanse da ostane selektor “Zmajeva”, o novom ugovoru će se pričati u decembru

Ivaylo Petev i dalje nije siguran kakva ga sudbina čeka na kraju ove kalendarske godine, ali iz N/FS BiH dolaze pozitivni signali kada je u pitanju produženje ugovora bugarskom stručnjaku.

N1 je kontaktirao jednog od članova Izvršnog Odbora N/FS BiH, koji tvrdi da Petevu ugovor i dalje nije istekao.

“On ima ugovor do kraja ove godine, i to će se ispoštovati sigurno. Pred kraj godine, mislim da ćemo imati sjednicu kako bismo razgovarali o produženju njegovog ugovora”, rekao je naš sagovornik.

Kako saznajemo, Petev ima dobre šanse da nastavi saradnju sa N/FS BiH i ostane na poziciji selektora.

“Trebamo biti realni. Nakon onih prvih kvalifikacija, stvari nisu možda izgledale dobro, ali je selektor dobro posložio stvari, naročito ako se uzme u obzir ogroman pritisak koji je na njega stvoren. Tragao je za novim igračima, pronašao neke i sada to dosta dobro izgleda. Napravili smo rezultat u Ligi nacija, tako da mislim da postoje dobre šanse da se saradnja nastavi”, rekao je naš sagovornik, koji ipak tvrdi da se ni interno do sada nije raspravljalo o ugovoru bugarskog stručnjaka.

“Moramo vidjeti kako razmišljaju ostali članovi IO po tom pitanju, pa ćemo donijeti zajedničku odluku” rečeno je za N1.

Inače, petočlana delegacija N/FS BiH i jedan dio Izvršnog odbora bit će prisutni u katarskoj Dohi na otvaranju Svjetskog fubalskog prvenstva koje počinje u nedjelju.

Izvor: N1