Home » Pezer u Aradu neće braniti zlato iz Leirije

Pezer u Aradu neće braniti zlato iz Leirije

Naša zemlja ovog vikenda neće imati predstavnika na Zimskom bacačkom kupu Evrope u rumunskom gradu Aradu, jer je mladi zenički bacač kugle Mesud Pezer, nakon prošlosedmične povrede nožnog prsta, definitivno odustao od nastupa.

Pezer je trebao u konkurenciji mlađih seniora braniti prošle godine osvojenu zlatnu medalju iz portugalske Leirije, kada je pobjedio s dužinom od 19,44 metra. Prava je šteta što ne može nastupiti, jer je s prošlomjesečnih 20,22 metra iz Istanbula, gdje je osvojio srebrenu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu, ponovo bio glavni favorit za zlato.

-Ne, neću nastupiti. Još ne mogu normalno ni trenirati. Mogu samo bacati iz mjesta, bez rotacije. Jučer sam se iz Švedske vratio i kući i nastavljam raditi bazične treninge, po programu koji sam dobio od trenera.

Povreda zarasta, ali trebam otići na pedikuru, da mi uklone pola preostalog nokta- kaže Pezer, koji najavljuje da će 11. aprila otputovati na jednomjesečne pripreme u američkom San Dijegu.

– Putujem sa selekcijom Švedske. Trebao bih nastupiti na tri mitinga, a u Evropu bismo se trebali vratiti 8. maja, jer planiram 15. maja učestvovati na Ekipnom prvenstvu BiH. Poslije ima i Pojedinačno prvenstvo BiH te naš miting u Zenici. Ove godine imam i Mediteranske igre za mlađe seniore, koje će se u junu održati u Tunisu- kaže Pezer.

Naš rekorder u bacanju koplja i njegov klupski kolega, Dejan Mileusnić, još od decembra prošle godine nalazi se na pripremama u Americi, dakle se vraća 21. marta, pa ni on neće nastupiti u Aradu.

Mileusnić će, bude li dovoljno novca, ubrzo po povratku kući iz Amerike otputovati u katarsku Dohu, gdje će nastaviti pripreme.

Redakcija