Home » Pjanić u Čelziju ?

Pjanić u Čelziju ?

Antonio Conte će najvjerovatnije na kraju sezone preuzeti klupu Chelseaja, a britanski Times piše da je Italijan od Romana Abramoviča tražio pet novih igrača.

Uz to, Britanci pišu i da je postignut dogovor s italijanskim selektorom i bivšim trenerom Juventusa oko trogodišnjeg ugovora na Stamford Bridgeu, a prema njemu će on zarađivati oko 100 hiljada funti sedmično.

Conte će se usredotočiti na mlade igrače iz akademije i detaljno će pratiti njihov razvoj, ali smatra da je također potrebno uvesti promjene u prvi tim.

Navodno je od vlasnika Chelseaja zatražio pet novih igrača – dva centralna defanzivca, lijevog bočnog, centralnog veznjaka i još jednog napadača.

Conte je već ranije kao glavne želje identificirao Radju Nainggolana i Miralema Pjanića iz Rome, te PSG-ovog Edinsona Cavanija, još mu ostaje samo da pronađe kvalitetne odbrambene igrače.

Najdalje su otišli s bh. veznjakom s kojim su prema izvještajima stranih medija već započeli pregovore. U prilog Pjanićevog dolaska idu i glasine o odlasku Edena Hazarda na kraju sezone u Real Madrid.

Fokus