Home » Podignute optužnice protiv još dvojice osumnjičenih za terorističke napade u Briselu

Podignute optužnice protiv još dvojice osumnjičenih za terorističke napade u Briselu

Federalni belgijski tužilac je saopćio da su još dvije osobe optužene zbog sumnje da su bili saučesnici u nedavnim terorističkim napadima u Briselu.

U pisanom saopćenju Ureda tužioca se navodi da su optužnice podignute protiv Smaila F. i Ibrahima F. koji su bili umiješani u iznajmljivanje stana u briselskom kvartu Etterbeek koji je služio kao skrovište terorista koji su izveli bombaški napad na metro stanici u blizini zgrade Evropske komisije i ubili 16 osoba. Osumnjičeni su optuženi za učešće u terorističkoj organizaciji i učešće u organiziranju i izvođenju terorističkih napada.

Državna belgijska televizija RTBF javlja kako su optuženi Smail F. (1984.) i Ibrahim F. (1988.) braća. Stariji brat Smail je iznajmio stan u ulici Rue des Casernes, a mlađi Ibrahim je pomogao u čišćenju stana nakon napada. Belgijska policija je subotu izvršila pretres tog stana u Etterbeeku, ali nije pronađeno nikakvo oružje, niti eksploziv.

Tužilaštvo je saopćilo da istraga o terorističkim napadima na metro stanici i aerodromu u Briselu i dalje traje i da istražioci rade 24 sata na dan.

Klix