Home » Policija zaplijenila šest zolja, puškomitraljeze, bombe i više od 2.000 komada municije

Policija zaplijenila šest zolja, puškomitraljeze, bombe i više od 2.000 komada municije

U Bosanskoj Dubici uhapšen je D. J. u akciji “Kalibar”, u okviru koje je pronađena veća količina oružja i municije, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave, piše portal avaz.ba.

Akcija je sprovedena jučer, nakon što je dan ranije prijavljeno da jedna osoba narušava javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Bosanskoj Dubici.

U saopštenju je navedeno da je D.J. uputio ozbiljne prijetnje policijskim službenicima i počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici izvršen je pretres stambenog objekta i vozila koje koristi D.J.

– Tom prilikom je oduzeto 26 pušaka različitog kalibra, od čega tri puškomitraljeza, tri automatske puške i jedna poluautomatska, zatim dva pištolja, šest ručnih bacača raketa-zolje, pet ručnih bombi, tri tromblona, 2.763 komada municije različitog kalibra, vojni noževi, rapovi, te drugi predmeti- naveli su iz policije.

  U pucnjavi kod Viteza povrijeđene dvije osobe, napadači u bjekstvu

Oduzeto oružje i municija bit će deponovani u depozit Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici, dok će minsko-eksplozivna sredstva biti predata Republičkoj upravi civilne zaštite.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.J. bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena poizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.