Home » Policijska akcija FUP-a u Čapljini: Oduzeta marihuana i oprema za uzgoj, uhapšen diler

Policijska akcija FUP-a u Čapljini: Oduzeta marihuana i oprema za uzgoj, uhapšen diler

Policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova izveli su operativno-taktičku akciju “Maestro” na području općine Čapljina zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U sklopu navedene akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini te pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine osobe N.R.(1980.) iz Čapljine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije.

Pronađeno je pet stabljika visine do 180 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala. Pomenuto lice je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su povodom ove akcije poručili da borba protiv svih oblika kriminaliteta ostaje i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije.

Izvor: klix.ba