Home » Porodica iz Njemačke na odmoru u Hrvatskoj dobila neobičan poklon: Policajci ostali u šoku

Porodica iz Njemačke na odmoru u Hrvatskoj dobila neobičan poklon: Policajci ostali u šoku

Njemačka porodica koja se vraćala prije par dana s odmora u Hrvatskoj naišla je na probleme u Austriji zbog neobičnog poklona kojeg su dobili na ljetovanju.

Kako je izvijestila policija iz Salzburga, porodica Nijemca (49) dobila je u Hrvatskoj na poklon janje koje je ovca odbacila. Obitelj je uzela životinju i krenula prema Berlinu. No, na povratku kući u četvrtak stali su u Austriji.

Tako je policija u večernjim satima dobila dojavu da se u ulici Schwartzstrasse u autu nalazi malo janje koje glasno bleji. Policajci su odmah intervenirali. Janje je bilo na stražnjem sjedalu, obitelj mu je ostavila malo otvoren prozor kako bi imalo zraka, a napravili su mu i krevetić od kutije, deke i malo sijena.

Vlasnik je, saopćila je policija, bio u obližnjem kazalištu lutaka, a brigu o janjetu je povjerio konobarici u obližnjem ugostiteljskom objektu.

Nakon ispitivanja, policija je utvrdila da je obitelj odlučila iz Hrvatske povesti janje na svoju farmu. S transportom, kažu, nije bilo problema i janje je mirno putovalo u svojem krevetiću, između djece koja su ga držala.

Janje, nazvano Chili, morat će ostati četiri sedmice u karanteni. Veterinarska služba predala ga je organizaciji za dobrobit životinja koja će se pobrinuti da pregledaju životinju. Kada istekne izolacijski period, Nijemac će se moći vratiti po njega i povesti ga u Berlin.