Home » Potresna ispovijest majke ubijene djece u Tuzli

Potresna ispovijest majke ubijene djece u Tuzli

Amra Djedović, majka Melise i Amara, djece koju je otac Nesad ubio u srijedu uvečer kod mezarja Repuševac u Gornjoj Lipnici, o nezapamćenoj porodičnoj tragediji saznala je negdje u Austriji.

Kaže kako je u srijedu cijeli dan zvala svog bivšeg supruga Nesada, koji joj se nije javljao na mobitel, a kako je znala da posjeduje pištolj strahovala je za svoju djecu.
– Zvali su me u srijedu ujutro i pitali mogu li vidjeti djecu. Nikada nisam zabranjivala da djeca budu sa njima, ali nakon njegove ženidbe naša kćerka jednostavno nije htjela više da čuje za njega. Ipak, dozvolila sam da djeca idu, jer ih je željela vidjeti i moja svekrva Nesiba sa kojom sam bila u odličnim odnosima – počinje svoju potresnu ispovijest za “Avaz” Amra Djedović.

U srijedu oko 20 sati zvala je svekrvu Nesibu, pošto se Nesad nije javljao na telefon, i pitala gdje su joj djeca. Svekrva je odgovorila da ne zna. Zvala je i narednih sati, ali konkretne informacije nije bilo.
– Posljednji put kada sam nazvala javila se žena s kojom se Nesad oženio. Čula sam da joj je neko, ko je u tim trenucima bio s njom u sobi, dobacio: “S njom ne razglabaj”. Pitala sam je gdje su mi djeca, a ona je odgovarala: “Ne znam ja ništa”. Ja sam se odmah spakovala i krenula za Tuzlu, a negdje u Austriji čula sam se sa svojom majkom, koja mi je plačući rekla: Amra, dogodilo se to što se dogodilo. U putu za Tuzlu sam saznala da moje djece više nema – kaže ona.

Avaz.ba