Home » Potvrđena optužnica protiv Ćatića i Lovrića zbog lihvarstva i iznude

Potvrđena optužnica protiv Ćatića i Lovrića zbog lihvarstva i iznude

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Denisa Ćatića (1981.) iz Mostara i Stanislava Lovrića (1980.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da su zajedno, kao supočinitelji počinili kazneno djelo „lihvarstvo“ u stjecaju s kaznenim djelom „iznuda“.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a priopćeno je kako su navedeni ovo kazneno djelo počinili na štetu oštećenih H. G., A. Dž. i A. Č., te da je pojedinačno, prvooptuženi počinio kazneno djelo „nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ i drugooptuženi kazneno djelo „neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, a optužnicu je 17. kolovoza Općinski sud u Mostaru potvrdio u cijelosti.

Optuženi se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od 28. siječnja 2021.godine do 17. travnja 2023. godine u Mostaru oštećenim osobama davali zajmove u novcu uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi, te koristeći silu i prijetnju, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, od oštećenih osoba zahtijevali da im predaju određene novčane iznose.

Isto tako, optuženi se terete i zbog toga što je kod njih pronađena određena količina oružja, dijelova za oružje i streljiva koju su nezakonito posjedovali.

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a je u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP) provodilo aktivnosti u navedenom predmetu, koje su pod nadzorom ovog Tužiteljstva poduzimali policijski službenici FUP-a, u sklopu operativne akcije “Game”.