Home » Požar u noćnom klubu u Rusiji: Gost ispalio signalnu raketu, poginulo 15 osoba

Požar u noćnom klubu u Rusiji: Gost ispalio signalnu raketu, poginulo 15 osoba

U noći s petka na subotu, u Rusiji je poginulo 15 osoba nakon što je u noćnom klubu u gradu Kostromi izbio požar uslijed korištenja signalnih raketa.

Kako prenose ruski mediji, požar je prijavljen u tri sata ujutro, a u tim trenucima u klubu se nalazilo oko 250 osoba koje su evakuisane.

“Od požara se urušio i krov kluba, a pored 250 osoba koje su evakuisane iz kafića, evakuisano je i 15 osoba iz susjedne zgrade”, piše TASS.

Kada je riječ o mogućim uzrocima požara, ruske agencije prenose kako su iz hitne pomoći saopćili da je posjetilac kafića koristio signalnu raketu u prostoriji, nakon čega je izbio i požar.

  U Splitu obilježen Dan državnosti BiH

“Istražitelji su pokrenuli krivični postupak koji se odnosi na ubistvo ih nehata dvije ili više osoba. Posjetilac kafića je ispalio signalnu raketu u zatvorenom prostoru nakon čega su se zapalili ukrasni elementi na plafonu”, piše Kommersant.

Povodom velike tragedije oglasio se i guverner Kostromske oblasti u Rusiji Sergej Sitnikov.

“Guverner je izrazio saučešće porodicama poginulih u požaru te je naredio da im se pruži neophodna pomoć. U požaru je lakše povrijeđeno pet osoba i one su dobile neophodnu medicinsku njegu. Nije im potrebna hospitalizacija. Požar je ugašen u 7:30 sati”, saopćeno je na zvaničnom Telegram kanalu guvernera.