Home » Poznato kada se otvara Pelješki most

Poznato kada se otvara Pelješki most

Pelješki most se otvara u julu, otkrio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je obišao ovaj lokalitet.

Osvrnuo se i na izvođače te turbulencije na tržištu zbog rata u Ukrajini.

“Izvođači rade u zaista otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu. I taj dio smo pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku, predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati. To se ne odnosi samo na ovaj, nego na sve projekte u Hrvatskoj. Ovo što se događa u Ukrajini poremetilo je mnoge stvari i činjenica je da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima. Ali ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje. Krajem srpnja otvorit ćemo Pelješki most s dijelom prisutpnih cesta, tih 25 kilometara, a ostatak do kraja godine, tako da uspješno privodimo kraju najveći, najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Spajamo teritorij”, rekao je Butković.

  Četiri potresa kod otoka Hvara

Cijena će zbog stanja na tržištu porasti, ali Butković kaže da “povećanje neće biti preveliko ni abnormalno”.

“Činjenica je da na svim infrastrukturnim projektima u RH postoji taj problem. Posebno je pitanje ugovaranje novih projekata, tako da ćemo tu morati ići s drugačijim pristupom jer taj problem neće biti riješen. Neće eslalacija cijena biti riješena za par mjeseci. Očekujemo da će cijene i dalje divljati”, rekao je Butković.