Home » Predsjednik Skupštine NK Čelik, Damir Bradarac otvoreno: “Razmišljam o ostavci”!

Predsjednik Skupštine NK Čelik, Damir Bradarac otvoreno: “Razmišljam o ostavci”!

Večeras (četvrtak) na Bilinom polju trebala bi se održati 2. sjednica Skupštine NK Čelik. Prema dnevnom redu ali i očajnom stanju koje vlada u klubu, trebala bi to biti itekako važna sjednica od čijeg bi ishoda mogla zavisiti bliska ali i daleka budućnost kluba. Uoči sjednice razgovarali smo sa Damirom Bradarcem, nekadašnjih igračem, trenerom i od nedavno predsjednikom Skupštine NK Čelik. Ako je suditi po onome što nam je rekao, neizvjesno je da li će Čelik dobiti novu upravu. “Ako grad Zenica, pa i kanton nemaju grupu privrednika koji bi preuzeli upravljačke strukture u Čeliku onda je upitno postojanje Skupštine kluba. Nije prirodno da Skupština i određene komisije upravljaju klubom. Upravljanje Čelikom nije u skladu sa Statutom i zakonom jer klub duže od godinu dana nema Upravu koja mu je potrebna kao i mandatar”, za Sportzdk.ba kazao je Bradarac.

Šta očekujete od večerašnje sjednice?

Već sam rekao. Do jutros nismo imali prijedloge za upravni odbor, Grad nije nikoga predložio, mandatar Bruno Bojić također nije siguran da će biti na čelu uprave. Bojim se da smo u najvećoj krizi od kako postoji NK Čelik. Ipak, opet se nadam da će kod onih koji odlučuju u ovom gradu proraditi svijest i da će se naći grupa ljudi koji su spremni preuzeti upravljanje Čelikom. Ponavljam, sada je najvažnije spasiti klub, praviti ga na zdravim i legalnim osnovama. Treba napraviti dodatne napore da se klub reorganizuje, pronađe strateški partner, da se uradi nova sistematizacija radnih mjesta i naravno da se krene sa reprogramom dugova. Tek onda možemo praviti ekipu, a to je najlakše kada imamo zdrave temelje”, kaže Bradarac kojeg smo telefonski kontaktirali dok je bio u zeničkoj bolnici gdje je u iščekivanju operativnog zahvata kojem hitno mora biti podvrgnuta njegova supruga.

Šta će biti ako večeras Čelik ne dobije Upravni odbor?

Ne znam vjerujte, ne smijem o tome ni razmišljati. Evo, supruga mi je u teškom stanju, u voljenom Čeliku je haos…. Razmišljam da se i sam povućem ako večeras ne uspijemo jer više nema smisla raditi, crpiti svoja poznanstva i sredstva. Uspio sam dva mjeseca sačuvati klub. Znam da dio navijača ima i drugačije mišljenje ali apelujem na sve njih da podrže Čelik, da ne dozvolimo dalje urušavanje kluba sada kada je evidentno u najvećoj krizi”, za naš portal rekao je Damir Bradarac. 

Bruno Bojić, upitan je njegov angažman u upravi

Bruno Bojić, upitan je njegov angažman u upravi

Sportzdk.ba