Home » Prijedor: Dvojica uhapšena za ubistvo trgovca autima

Prijedor: Dvojica uhapšena za ubistvo trgovca autima

Milan Maksimović (50), mještanin Gradine kod Prijedora, ubijen je u subotu u zaseoku Špadići na lokalnom putu prema Donjoj Marićkoj kod Prijedora. Milan, koji se navodno bavio preprodajom automobila, likvidiran je s dva hica iz pištolja, u predjelu glave i grudnog koša.

Nastavljen uviđaj

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva iz Banje Luke, rekla je da je ubistvo Tužilaštvu prijavljeno oko 17 sati. Osim dežurnog tužioca Željka Blažića, uviđaj na licu mjesta obavili su, kako je rekla, i policijski službenici CJB Prijedor, zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a RS. Uviđaj policije i potraga za nepoznatim ubicom nastavljeni su i jučer na mjestu koje je od ranih jutarnjih sati osiguravala policija.

U Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci obdukciju tijela ubijenog Maksimovića obavio je patolog Željko Karan, koji nam je potvrdio da je jedan metak završio u grudnom košu ubijenoga, a drugi u njegovoj glavi. – Razoreni su mu dio mozga i srce – kazao je kratko Karan. Prema nezvaničnim saznanjima, ubica je prvi hitac ispalio Maksimoviću u grudni koš, i to ne iz neposredne blizine. Izvori „Dnevnog avaza“ navode da se Maksimović na seoski put dovezao u tamnoplavom Passatu, pored kojeg je i pronađeno njegovo beživotno tijelo. Dragan Ćujić, mještanin Špadića, čija se kuća nalazi 200 metara od mjesta ubistva, priča da je prvo vidio policiju i inspektore kako prolaze pored njegove kuće.

– Kasnije sam otišao da vidim šta se dešava i tu sam saznao da je čovjek ubijen. Čuo sam i kako se zove, ali ga nisam poznavao – ispričao je Ćujić.

Čula pucnjavu

Od njegove supruge Milene ipak saznajemo da je ona taj dan oko 16 sati, dakle sat prije nego što je o ubistvu obaviješteno banjalučko tužilaštvo, čula pucnjavu.

– Kćerka i ja smo se spremale da odemo na neki rođendan u susjedno selo. Kad sam izlazila iz kupatila, prvo sam čula jedan, a odmah potom i drugi pucanj. Kćerki Dragani sam to rekla, kao i da sam pomislila da pucaju u komšiluku, valjda zbog rođenja djeteta. Ona mi je rekla da je komšijina kćerka rodila dan ranije. Tek kad sam se vratila s rođendana, od supruga sam saznala da je neki čovjek ubijen na putu – kazala je Milena, koja ne pamti da se nešto slično dogodilo u Špadićima.

O motivima ubistva još se ne govori. Oni koji su poznavali Maksimovića, pričaju da je on jedno vrijeme radio u Sloveniji, kao i da je tamo povremeno odlazio zbog nekih svojih poslova. Kažu da se bavio preprodajom automobila koje je, navodno, dovozio iz Slovenije i da se često mogao vidjeti u blizini robne pijace u Čirkin Polju kod Prijedora.

(Autor: M. ZGONJANIN/Avaz.ba)