Home » Projekt pročistača otpadnih voda u Tužilaštvu HNK: Grcima 750.000 eura, a advokatima 300.000 eura?!

Projekt pročistača otpadnih voda u Tužilaštvu HNK: Grcima 750.000 eura, a advokatima 300.000 eura?!

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako prenosi Dnevni avaz, privode kraju istragu protiv četiri osobe iz “Vodovoda” i Gradske uprave Mostara zbog sumnje na zloupotrebu položaja u vezi s izgradnjom i radom mostarskog pročistača otpadnih voda.

Kako je za sada potvrđeno, osim propusta u izgradnji ovog postrojenja, poseban fokus su stavili i na istražne radnje u vezi s troškovima tokom međunarodnog arbitražnog postupka s izvođačem radova, grčkom kompanijom “Actor”.

Kako je Dnevni avaz već pisao, a što je početkom godine potvrdio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, iz gradske kase će Grcima biti isplaćeno čak 750.000 eura, i to u 24 rate, međutim, u okviru istrage su i troškovi isplate međunarodnom timu advokata od 300.000 eura!

  Visoke cijene goriva teško pogađaju poljoprivredu u Bosni i Hercegovini

Kordić je, nakon sastanka sa švedskom ambasadoricom u BiH Johannom Stromquist, kazao da je prošle sedmice izvršen tehnički prijem objekta pročistača, čime su evidentno raniji nedostaci otklonjeni.

“Čekamo odgovor od Federalnog ministarstva prostornog uređenja i, prema nekakvim saznanjima, to ide u dobrom smjeru, tako da bismo u narednih dvadesetak dana trebali, konačno, imati upotrebnu dozvolu.”, kazao je Kordić.

Izvor: akta.ba