Home » Promocija knjige “Hitna stanja u onkologiji”

Promocija knjige “Hitna stanja u onkologiji”

U svečanoj sali na Fakultetu za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici, 16. maja 2016. godine s početkom od 12:00 sati upriličit će se promocija knjige autorice Doc. dr. sci. med. prim. Mekić-Abazović Alme pod nazivom “Hitna stanja u onkologiji”.

Knjiga “Hitna stanja u onkologiji”, autorice Doc. dr. sci. med. prim. Mekić-Abazović Alme i saradnika prvenstveno je namijenjena studentima Zdravstvenog fakulteta, ali i Medicinskog, kao i svih drugih fakulteta zdravstvenog usmjerenja. Svojom se tematikom nameće kao nasušna potreba ljekarima porodične medicine, specijalistima urgentne medicine, internistima, pulmolozima, te subspecijalistima onkologije i svim drugim ljekarima koji se bave malignim oboljenjima.

“Iskreno se nadam da će ova knjiga biti od pomoći kako ljekarima kojima se bave ovim oboljenjima, tako i studentima, te ljudima koji žele nešto više saznati o malignim oboljenjima. Također se nadam da će svi prisutni biti zadovoljni onim što će im moje kolege, saradnici i ja prezentirati u ponedjeljak, te da će interesovanje za znanjem i kod studenata porasti”, istakla je doc. dr. sci. med. prim. Mekić-Abazović Alma za 072info.

072info