Home » Protesti u Podgorici: Opozicija traži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Protesti u Podgorici: Opozicija traži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Više hiljada građana Crne Gore okupilo se sinoć ispred Skupštine, na trećem protestu pokreta “Ima nas”. Okupljeni su ponovili da zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda kao i hitne vanredne parlamentarne izbore.

Građani su nosili zastave Crne Gore, SAD-a, Ukrajine, EU, kao i transparente na kojima je pisalo “Ima nas”, “Ne damo te Crna Goro” i “Hoćemo izbore”. Građanski aktivista Predrag Vušurović poručio je da su se okupili u znak odbrane Ustava.

– Tražimo da se spriječi rušenje ustavnog poretka i da neustavni pučistički Zakon o predsjedniku bude povučen. Tražimo da dogovor o sudijama Ustavnog suda bude postignut, kako bi smo imali funkcionalnu cjelinu i kako bi se stvorili uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Zato tražimo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora dobila državno odgovornu vladu, koja će raditi u korist građana – kazao je Vušurović.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković je poručila da ‘nas ima da kažemo veliko ne anticrnogorskoj, antievropskoj, primitivnoj, kleronacionalističkoj, izdajničkoj, velikosrpskoj politici’.

– Neće proći namjera da se pokori Crna Gora. Nijesu prošli ni Miloševićevi pokušaji tokom devedesetih godina pa neće ni ovi Vučićevi u slobodnoj, suverenoj Crnoj Gori – kazala je Vuksanović-Stanković.

Nakon mirnog građanskog protesta, održana je protestna šetnja.